ЈОРГОС ДАЛАРАС ОТВАРА GUITAR ART ФЕСТИВАЛ

17. мај 2022.

Прослављени грчки певач Јоргос Даларас одржаће велики концерт 17. маја у Комбанк дворани на отварању 23. по реду Guitar Art фестивала, најавили су из организације фестивала.

Биће то пети београдски концерт једног од највећих певача традиционалне ребетико музике свихвремена и вишеструко доказаног уметника са изразитим хуманитарним радом иза себе.

Даларас ће у Београду извести бројне безвремене хитове из каријере дуге више од 40 година, певача ће на београдском концерту пратити ансамбл од 16 најбољих грчких музичара међукојима су познате певачице Виолета Икари и Аспасиа Стратигу.

Концерт на свечаном отварању међународног фестивала гитаре биће путовање у Грчку кроз музику бузукија и ребетика на гитари.

Улазнице за овај концерт доступне су од 4. марта по ценама од 2590 до 6590 динара, на благајни Комбанк дворане, и путем продајне мреже Tickets.rs.

Легендарни певач из Пиреја ове је године завршио још један у низу успешних пројеката под називом „Кавафис“, који под композиторским вођством Александроса Карозаса комбинује стихове грчког песника Константина Кавафија у извођењу чувеног Бечког камерног оркестра и Бечког академског хора чији је солиста био управо Даларас.

Ово издање допунило је већ импресивну дискографију коју чини 85 самосталних албума продатих у близу 20 милиона примерака, што је и данас ненадмашен тираж у Грчкој. Бројке расту кад се томе дода још преко 70 албума на којима гостује

другим великанима као што су Микис Теодоракис, Стинг, Пако де Лусиа, Ал ди Меола, Брус Спрингстен или сарадње са институцијама попут холандског Метропол оркестара, Израелске филхармоније, Руског народног оркестра и хора Немачке опере.

Бројни позиви за наступ стизали су и од стране Васељенског патријарха, Нелсона Манделе, париске „Олимпије“, лондонске краљевске дворане „Royal Albert Hall“ или Уједињених нација за јединствени концерт у античком амфитеатру у Делфима.

Током четири деценије на сцени, Јоргос Даларас наступио је на више хиљада концерата, од којих су 1983. године одржана два историјска, узастопна на Олимпијском стадиону у Атини са преко 160.000 посетилаца о којима је тад писао и престижни музички магазин „Rolling Stone“.