Концерт филмске музике "Холивуд у Србији"

21. 09. 2024.

Посебни концерт филмске музике, "Холивуд у Србији", одржаће се у Београду 21.09.2024. Публика ће добити јединствену прилику да ужива у музици највећих светских хитова холивудске кинематографије.

Наступа Српски симфонијски оркестар под диригентском палицом Американке Џејн Браун.

Биће изведена музика из следећих филмова, уз вокалне дуете и соло извођења сопрана и тенора: Титаник, Јадници, Пирати са Кариба, Индијана Џонс, Шиндлерова листа, Немогућа мисија, Пинк Пантер, Залеђено краљевство, Плес малог пингвина, Како да дресирате свог змаја, Фантастичне звери и где их наћи, Негде у времену,....

Џејн Браун, рођена у Калифорнији, је одувек имала страст да дели најбоље у музици са свима око себе. Магистар је музичких уметности на Државном универзитету Калифорније. Након што је успоставила снажну основу као професионални оркестарски музичар и музички педагог, Браун је започела своју каријеру диригујуц́и симфонијском музиком 2001. Џејн је недавно завршила докторат музичких уметности из оркестарског дириговања на Универзитету Невада, Лас Вегас. У априлу 2013. именована је за диригента Руби Моунтаин Сyмпхонy у Невади, а у јулу 2013. дириговала је концерт са музиком из дела Јадници у САД-у. Последњих година, између осталог, Џејн је дириговала Државним симфонијским концертним оркестром Украјине у Кијеву, Државним академским оркестром Републике Казахстан, Камерним оркестром Дагестанске државне филхармоније, као и у два државна оркестра у Санкт Петербургу, Русија.