„БЕОГРАД ЈЕ ДЕСТИНАЦИЈА АУТЕНТИЧНИХ ДОЖИВЉАЈА“

28. 11. 2023.

Као туристичка дестинација, Београд се фокусира на креирање аутентичних доживљаја кроз које се најбоље упознаје локална култура града.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда обраћајући се на панелу о најновијим трендовима и преференцама туриста на конференцији у Истанбулу.

„Београд је град у ком се на истом месту могу доживети важне историјске локације заједно са локалним обичајима. Туристи који долазе у нашу престоницу желе да доживе јединствено искуство, а Београд управо то туристима нуди.“, рекао је Поповић.

Међународна конференција Uzakrota Travel Summit једно је од најважнијих места окупљања професионалаца из области туризма на глобалном плану, које се током године одржава у бројним градовима Европе и света, укључујући и Београд. Централни догађај је у Истанбулу, на ком традиционално учествује Туристичка организација Београда, као дугогодишњи партнер.

Уједно са целодневним панелима на ком највећи туроператери, авиокомпаније, дестинације и агенције деле своје ставове и искуства о актуелностима и кретањима у туризму, догађај обухвата и сајамски и пословни део на ком учествује хиљаде пословних посетилаца из света.

Поред многобројних састанака са туроператерима из разних земаља, Туристичка организација Београда је имала разговоре са представницима највећег туроператора из Азербејџана, Pasha Travel,  са којим је договорено студијско путовање почетком наредне године.

„У питању је иницијатива за успостављање новог туристичког тржишта, изузетно перспективног за Београд. Надамо се да ће се ускоро стећи сви неопходни предуслови како бисмо туристе из ове земље могли да угостимо у Београду.“, рекао је Миодраг Поповић.