Београд представљен агенцијама из Азербејџана

30. 09. 2022.

На међународној конференцији Узакрота травел самит која је јуче одржана у Бакуу представљене су могућности за путовања и боравак у нашој земљи бројним туристичким агенцијама, туроператорима и представницима туристичке привреде Азербејџана и Турске.

На конференцији која се већ 12 година одржава у различитим градовима света, Истанбулу, Лондону, Берлину, Београду а сада и први пут у Азербејџану било је речи о новим трендовима у туризму на глобалном плану, преференцама туриста после пандемије, предикцијама у туристичким кретањима у Европи као и дестинацијама у фокусу у наредном периоду.

Туристичка организација Београда је учествовала на панелу који се бавио темом нових начина привлачења туриста и промоције дестинација, и овом приликом представила Београд и Србију као потенцијалну дестинацију за туристе из ове земље.

Аутентични садржаји, доживљај локалног искуства, различите активности током боравка, култура, храна и чињеница да је Београд "град који не спава" привукли су велику пажњу агенција које су у потрази за новим дестинацијама које ће понудити туристима у наредном периоду. 

"Попут Бакуа, и Београд је велико изненађење туристима који га први пут посећују. Имајући у виду сличности отоманског наслеђа па и наших менталитета и начина живота, уверени смо да ће Београд бити популарно откриће, а такође и полазна тачка за откривање Балкана који се у овом делу света сматра егзотичном дестинацијом.", рекла је Јелена Станковић ПР ТОБ.

Туристи из Азербејџана важе за платежније госте који воле да путују. У плану је организација студијског путовања за највеће туроператоре из Азербејџана током ког ће имати прилику да се детаљније упознају са понудом наше земље.