ОТВАРАЊЕ НОВИХ ТРЖИШТА НА САЈМУ EMITT У ИСТАНБУЛУ

11. 04. 2023.

Након што је услед земљотреса који су погодили Турску, један од највећих сајмова туризма у овом делу света одложен, Туристичка организација Београда се припрема да под својим окриљем поново окупи водеће дестинације и представнике туристичке привреде Србије, и од 12. до 15. априла представи укупну туристичку понуду наше земље на сајму EMITT у Истанбулу.

„Уз чињеницу да наступамо на једном од најзначајнијих туристичких тржишта за нашу земљу, учешће на сајму у Турској је прилика и за освајање нових, имајући у виду да наш национални авио превозник ускоро уводи нову линију између Измира и Београда.“, најавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

У наставку појачаног авио саобраћаја између Београда и Истанбула, као и линија из Истанбула до Ниша и Краљева, Ер Србија је успоставила своје летове између Београда и Анкаре раније овог месеца, а ускоро услед великог интересовања уводи и директне летове из Измира.

„Захваљујући повећаном броју летова између Турске и Србије отварају се нове могућности за читаву Србију. Туристичка организација Београда ће на сајму етаблирати сарадњу у области туризма са представницима града Измира и читаве регије у којој постоји велико интересовање за посету Београду и Србији.“, додао је Поповић.

Као и ранијих година на штанду Београда учествује велики број излагача из целе Србије. Ер Србија, Туристичке организације Србије, Ниша, Новог Пазара, Војводине, Привредна комора Србије, Привредна комора Војводине, агенције Balkan Holidays, PCS Tur, Glob Metropoliten Tours, Партизан Травел, као и хотели Viceroy Kopaonik, Gorski Hotel & Spa, Constantine, Vrbak ND, Hotel Borovi, ове године ће представити туристичку понуду наше земље.

Да је Београд једна од популарнијих дестинација за туристе из Турске потврђује број од укупно 70.064 турских туриста у Београду у прошлој години, и 227.289 остварених ноћења у 2022.

„Ми ћемо наставити да развијамо туристички промет Србије и Турске у новим правцима, а по свим показатељима до сада рекордни број турских туриста у Београду ће у овој години бити премашен.“, закључио је Поповић.