ПОНУДА ВИСОКЕ КАТЕГОРИЈЕ НА САЈМУ У ИСТАНБУЛУ

06. 02. 2024.

Понуда Београда која припада сегменту високе категорије наћи ће се на предстојећем сајму туризма EMITT у Истанбулу где ће се под окриљем Туристичке организације Београда од 6. до 9. фебруара представити пословној јавности и представницима туристичке привреде из целог света.

Уз могућности путовања у нашу земљу које ће представити национална авио компанија Ер Србија, у фокусу промоције биће наступајућа светска изложба EXPO 2027 у Београду, затим опције за организацију највећих пословних догађаја у управо реновираном Сава Центру, највећем пословном комплексу у региону.

Привредна комора Србије и Привредна комора Војводине партнери су Туристичкој организацији Београда и ове године у наступу према тржишту Турске које се сматра изузетно значајним за туристички, економски и привредни промет наших земаља. И ове године, коморе ће представити своје пословање на заједничком штанду, заједно са Туристичком организацијом Србије, Ер Србијом, и локалним туристичким организацијама Ниш, Краљево и Нови Пазар.

У намери афирмисања према високо платежној стуктури туриста, на EMITT-у ће се представити елитни београдски хотели St. Regis и Хилтон, затим Viceroy Kopaonik, Movenpick Resort & Spa Fruške terme, новосадски Хотел Пупин.

„Београд се последњих година профилише као дестинација са понудом за високо платежне госте. Хотели високе категорије, ресторани са препорукама реномираног Michelin водича, услуга која се креира за индивидуалног госта, елементи су такозваног „лукс“ сегмента који је изузетно важан за сваку дестинацију.“, рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ.

Међу учесницима су и хотели Mama Shelter Belgrade, Falkensteiner, Hotel Moxy, Nobel Palace, Putnik Inn Belgrade, Belgrade City Hotel, хотели Фонтана Врњачка бања и Врбак Нови Пазар, као и наше рецептивне туристичке агенције Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Omniturs.

Туристичка организација Београда преко десет година наступа на сајму EMITT који важи за један од најважнијих сајмова туризма у свету, и добитник је бројних награда за најпрофесионалнији штанд, најбољу презентацију, прошле године и за деценију партнерства, а најава овогодишњег учешћа Београда објављена је на првој страни официјалног сајта сајма.

За ТОБ EMITT ће ове године бити прилика за успостављање директне сарадње са најважнијим турским инфлуенсерима у овој години који имају отворен позив да буду део велике овогодишње онлајн кампање за промоцију луксузног сегмента туристичке понуде Београда.

У редовном саобраћају, Ер Србија лети до три града у Турској, из Београда до Анкаре, Истанбула и Измира, као и из Ниша и Краљева до Истанбула. Летови Ер Србије између Београда и Истанбула обављају се до 16 пута недељно, док се из Ниша и Краљева реализују по два лета недељно. Током летњих месеци, Ер Србија ће у чартер саобраћају летети из Београда до Анталије, Бодрума и Даламана, као и из Ниша до Анталије.

Са 145.159 долазака турски туристи су на убедљивом првом месту у Београду у 2023. години и растом од 89%, и на другом када су у питању остварена ноћења, укупно 335.502 (+32%), што изнова потврђује значај туристичког тржишта Турске за Београд и Србију.