ТОБ НА САЈМУ ТУРИЗМА У СОФИЈИ

15. 02. 2020.

"Београд је срце Балкана" назив је програма у годишњем каталогу највећег бугарског туроператора "Бохемија" представљеном на сајму туризма Holiday & Spa Expo 2020 у Софији,пред око 150 бугарских туристичких агенција и представика медија.

Тим поводом, Слободан Унковић, заменик директора ТОБ, организовао је састанак са представницима градова присутних на овом сајму: Ниш, Нови Сад, Требиње, Бања Лука, Лесковац, Лозница, Пожаревац, и представницима бањских центара из Србије, са власником и директором највећег туроператора из Бугарске Бајко Бајковим. Тема састанка била је заступљеност туристичког производа балканских градова и њихово уобличавање у јединствену понуду за трећа тржишта, а присуствовали су и директор Националне агенције за промоцију туризма Северне Македоније Љупчо Јаневски и директор “ХОРЕС-а” Георги Генов.
 
Јединствен став учесника састанка је да убрзан раст и развој туризма у градовима и земљама Балкана упућује на потребу ближег повезивања носиоца развоја туризма и туристичког производа као и интегрисање потенцијала и средстава намењеих промотивним активностима на далеким тржиштима. На састанку су учествовали амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који су том приликом високо оценили наступ туристичке привреде Београда и Србије на овом сајму.
 
Организатор наступа на 37. Међународном сајму туризма Holiday & Spa Expo 2020 који се одржава од 13. до 15. фебруара у Софији је Туристичка организација Србије. Бројним посетиоцима представљено је културно историјско наслеђе, понуда за градски одмор у Београду и могућности за пословни туризам, као основне окоснице за овогодишњу промоцију на сајму. Велики број бугарских новинара био је заинтересован да сазна више о актуелностима наше туристичке понуде у овој сезони. 
 
Туристи из Бугарске бележе константно повећање броја долазака и броја ноћења и да су на листи с ТОП 10 гостију по бројности током прошле године, са стабилном тенденцијом раста у доласцима и оствареним ноћењима.