Туристичка организација Београда на сајму туризма у Пекингу

15. 11. 2023.

Туристичка организација Београда наступа на  Међународном сајму туризма у Пекингу COTTM 2023 који је почео данас и одржава се до 17. новембра 2023. године, а делегацију предводи Слободан Унковић, помоћник директора.

Наступ на највећем кинеском сајму туризма је наставак сарадње између наше две земље, а узајамно партнерство, подршку и пријатељству недавно су потврдили и премијери и председници Кине и Србије.

  • Верујем да ћемо ускоро вратити број туриста из Кине на ниво пре пандемије, а томе ће допринети и директни летови између наше две земље – рекао је Слободан Унковић, помоћник директора Туристичке организације Београда.

Београд непрестано бележи пораст долазака кинеских туриста. У првих девет месеци ове године Београд је посетило 39.000 гостију из Кине, што је повећање од 180% у односу на претходну годину. Они су остварили 93.240 ноћења.

Град Београд се одликује изузетно богатом угоститељском и културном понудом као и великим бројем манифестација које су главни разлог-мотив доласка туриста широм света. С обзиром да проценат кинеских туриста током претходних година бележи значајан пораст, Туристичка организација Београда планира да и током наредних година буде изузетно активна на кинеском туристичком тржишту и окренута ка привлачењу туриста из НР Кине.

Циљ наступа Туристичке организације Београда на овогодишњем Сајму туризма COTTM 2023 је успостављање и развијање сарадње са представницима туристичких организација, туроператора и агенција из НР Кине. Напомињемо да блиски односи Републике Србије и НР Кине представљају добру основу за стварање интезивних веза између туристичких привреда ових двеју земаља.