ПОДЗЕМНИ БЕОГРАД

Откријте тајне Београда на савршен начинПодземни Београд садржи на стотине локалитета: пећина, лагума, зазиданих река, тунела, бункера и других грађевина које су уништавали и градили народи који су насељавали Београд. Спустите се међу старије слојеве Београда у посебним локалитетима.

Током туре имаћете прилику да видите Римску дворану у којој су темељи куле, главне капије римске тврђаве и цеви римског водовода који је водио чак од Малог мокрог луга. У бункеру грађеном у првој половини 20. века на Београдској тврђави, упознаћете се са неким шпијунским тајнама Југославије и Титовом политичком игром између великих сила. 

У великом барутном магацину додирнућете зидове комплекса који су као последњу одбрану од Турака саградили Аустријанци за чување најбитније робе – барута у посебно сувим условима, а у близини реке.

Проћићете тунелом који води од Косанчићевог венца до лагума у Карађорђевој улици, из којег се може видети још један лагум. На крају ћете у винском лагуму проћи кроз време, у период ослобођења Србије од Турака и развоја српске Сава мале, уз обавезно вино. Посету локалитетима ће осликати приче о необичној историји Београда, чудним судбинама и легендама, као и одговори на неке енигме које вековима подстичу знатижељу познавалаца историје и културе.

Туре на српском језику воде писци књиге Београд испод Београда, професор Видоје Голубовић и Зоран Николић заједно са стручним водичима.

Агенције:

GO2 Serbia
Страхињића Бана 36
+381 62 800 15 68
http://go2serbia.net/
office@go2serbia.net

Belgrade Walking Tours
Господар Јевремова 49
+381 66 509 17 93
belgradewalkingtours@yahoo.com
http://www.belgradewalkingtours.com/