СТАДИОН ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Званично име стадиона од децембра 2014. године гласи „Рајко Митић“, по првој Звездиној звезди. Претходно, име стадиона било је „Стадион ФК Црвена звезда“ иако га и данас многи навијачи једноставно зову „Маракана“.

Место на коме су најбољи стварали и највећи падали чува једну од најбогатијих спортских збирки са чак 376 трофеја. Посетиоци Музеја ФК Црвена звезда имају прилику да се упознају са богатом историјом српског клуба, пуном успеха, признања и победа која им је изложена са 690 експоната.

Трофеји који привлаче највише пажње посетилаца јесу пехар Купа шампиона Европе и Интерконтинентални куп из 1991. године, изложени у централном делу Музеја.

Своју посету туристи могу да искористе и за Стадионску туру током које ће упознати сваки детаљ највећег стадиона у Србији.

Обилазак у трајању од 45 минута почиње од Музеја ФК Црвена звезда у ком могу да се сликају са трофејима Лиге шампиона, Купа Србије и домаћег шампионата. Маракана авантура се даље наставља сликањем испред споменика Рајку Митићу, силаском до терена кроз Западни тунел и проласком кроз главни тунел кроз који допире хук навијача који је уливао страх и најјачим противницима. Боравак на терену стадиона завршава се сликањем испред Северне трибине. Након обиласка терена посетиоци одлазе до просторија Звезда ТВ-а и Медија центра у коме потписују “Звездашку заклетву”.

Радно време Музеја је од понедељка до петка у период од 9 до 16 часова И суботом од 9 до 15 часова.

У оквиру стадиона налазе се и званична продавница Ред Стар Схоп у којој се могу купити сувенири и навијачки реквизити са обележјима клуба, као и Сервис за чланство у оквиру ког навијачи могу постати чланови ФК Црвена звезда.

Поред свега наведеног, без обзира на разлог посете стадиону, сваког дана од 9 до 17 часова сви заљубљеници у Звезду могу да уживају у пићу са погледом на терен у амбијенту Red café-a, на  западној страни стадиона.